Όροι χρήσης

Οι παρακάτω όροι χρήσης  (εφεξής “Όροι”), καλύπτουν κάθε πώληση προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα μας. Κάθε χρήστης (εφεξής “Πελάτης”) που εισέρχεται και συναλλάσσεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα μας  θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους αυτούς. Παρακαλούμε διαβάστε τους με προσοχή.

Γενικοί όροι

-Το Dio flowers συμμορφώνεται πλήρως με τις ισχύουσες διατάξεις αναφορικά με την πώληση, το ηλεκτρονικό εμπόριο και την προστασία τoυ καταναλωτή.

– Το Dio flowers διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να  ελεύθερα τους όρους  χρήσης και συναλλαγών από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, αναλαμβάνει δε την υποχρέωση να ενημερώνει τους χρήστες  για οποιανδήποτε μεταβολή,  μέσα από την ηλεκτρονική σελίδα  του παρόντος ηλεκτρονικού καταστήματος .

-Για την πραγματοποίηση παραγγελίας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα  απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμπλήρωση και υποβολή από τον χρήστη της σχετικής φόρμας παραγγελίας με τα απαραίτητα στοιχεία  και η αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης καθώς και  των όρων χρήσης. Δυνατότητα πραγματοποίησης αγοράς μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος,  έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα,  ηλικίας 18 ετών και άνω, που έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα για σύναψη σύμβασης πώλησης και ενεργούν με την ιδιότητα του καταναλωτή, δηλαδή.  Οι χρήστες του ηλεκτρονικού καταστήματος με την υποβολή της παραγγελίας τους, δηλώνουν με δική τους  ευθύνη ότι έχουν δικαιοπρακτική ικανότητα για σύναψη συμβάσεων.

– Το Dio flowers στο πλαίσιο των συναλλαγών της από το ηλεκτρονικό κατάστημα, ενημερώνει τον Πελάτη  βάσει των τηρουμένων κάθε φορά στοιχείων διαθεσιμότητας ή μη των προϊόντων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί τη διαθεσιμότητα αυτών. Σε κάθε περίπτωση, το Dio flowers αναλαμβάνει να ενημερώσει εγκαίρως τον Πελάτη για τη μη διαθεσιμότητα,  οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υπέχει καμία περαιτέρω ευθύνη.

Πνευματικά δικαιώματα

Το περιεχόμενο του ηλεκτρονικού καταστήματος , όπως κείμενα, λογότυπα, σήματα, φωτογραφίες , εικόνες , διακριτικοί τίτλοι , γραφικά, κείμενα κλπ, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του  Dio flowers  . Απαγορεύετε η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή (ολική ή μερική) του περιεχομένου του ιστότοπου ……………….. με οποιονδήποτε τρόπο, όπως: ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του Dio flowers.

Χρόνος Παράδοση

-Η παράδοση γίνετε αυθημερόν στην πόλη της Λάρισας με δικό μας delivery καθώς και εντός 12 χιλιομέτρων περιμετρικά αυτής, εφόσον υπάρχει η διαθεσιμότητα του προϊόντος, και επιπλέον χρέωση σύμφωνα με τον ΤΚ  μεταξύ 3-7 ευρώ.

-Για ογκώδεις παραγγελίες ή για ειδικές παραγγελίες ή παραγγελίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις του Πελάτη, ο χρόνος παράδοσης  συμφωνείται κατά περίπτωση με τον Πελάτη μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

– Από τα στοιχεία της παραγγελίας  επικοινωνούμε με τον αποστολέα και τον ενημερώνουμε για τυχόν καθυστερήσεις , αλλαγές στα χρώματα, τα σχέδια ή τα κασπό.

-Αν τα λουλούδια/φυτά δεν γίνουν δεκτά ή αν δεν είναι στην διεύθυνση ο παραλήπτης δεν φέρουμε καμία ευθύνη στη συνέχεια για την κατάσταση – αλλοίωση των εμπορευμάτων. Εφόσον δεν βρεθεί ο παραλήπτης θα υπάρξει μια δεύτερη προσπάθεια παράδοσης . Εάν, μετά από μια δεύτερη προσπάθεια παράδοσης δεν μπορέσουμε να παραδώσουμε στον παραλήπτη η παραγγελία θεωρείτε πως έχει εκτελεστεί επιτυχώς και μετά από ενημέρωση σας ολοκληρώνεται η παραγγελία.

-Αν δεν μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τον παραλήπτη ή τον πελάτη,  δεν μπορούμε να θεωρηθούμε υπεύθυνοι για την μη παράδοση, αν το  Dio flowers έχει δοκιμάσει όλες τις πιθανές μεθόδους για να εκπληρώσει την παραγγελία τότε  επιστροφή / αντικατάσταση δεν μπορεί να δοθεί. Οποιαδήποτε λύση θα είναι στην διακριτική ευχέρεια μας.

Τιμές

Οι τιμές που αναφέρονται στον ιστότοπο περιλαμβάνουν όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις. Το  Dio flowers επιφυλάσσει το δικαίωμα τροποποίησης των τιμών που αναφέρονται στα προϊόντα του ιστότοπου του σε οποιαδήποτε στιγμή αλλά δεσμεύεται να εφαρμόσει τις τιμές που αναγράφονταν στον ιστότοπο κατά τη στιγμή της παραγγελίας σας. Οι τελικές τιμές κάθε προϊόντος δεν συμπεριλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής, τα οποία υπολογίζονται στη συνέχεια του κειμένου της παραγγελίας, με βάση την επιλογή του Πελάτη για τον τόπο αποστολής των προϊόντων.

Διαθεσιμότητα Προϊόντων

Ο Πελάτης ενημερώνεται για τα προϊόντα και τη διαθεσιμότητά τους, μέσω ενδείξεων στο ηλεκτρονικό κατάστημα.  Σε περίπτωση  έλλειψης διαθεσιμότητας, που αφορά μέρος των προϊόντων της παραγγελίας, το υπόλοιπο μέρος της παραγγελίας θα εκτελείται κανονικά, εκτός εάν ο Πελάτης δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τη μερική εκτέλεση της παραγγελίας, οπότε η Εταιρεία οφείλει να ακυρώσει ολόκληρη την παραγγελία. Τυχόν πληρωμές επιστρέφονται στον Πελάτη άμεσα, με τον ίδιο τρόπο που ο Πελάτης επέλεξε να πληρώσει την παραγγελία του.

Σε περίπτωση που κάποιο προϊόν δεν είναι διαθέσιμο μετά την τελική καταχώρηση της παραγγελίας, το Dio flowers ενημερώνει τον Πελάτη για τον πιθανό χρόνο παράδοσής του. Εφόσον ο χρόνος δεν ικανοποιεί τον Πελάτη, η παραγγελία ακυρώνεται και τυχόν πληρωμές επιστρέφονται στον Πελάτη άμεσα, με τον ίδιο τρόπο που ο Πελάτης επέλεξε να πληρώσει την παραγγελία του.

– Τα λουλούδια και τα φυτά είναι εποχικά προϊόντα. Ως εκ τούτου μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσουμε τα άνθη, τις πρασινάδες, τα φυτά το περιτύλιγμα,  τα βάζα ή τα κασπό.

– Η εικονική παρουσίαση των προϊόντων  και οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μια συνολική όψη και αισθητική. Ωστόσο βεβαιώνουμε πως ότι το συνολικό αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που αντιπροσωπεύουν οι φωτογραφίες. Τα άνθη και τα αντικείμενα που θα αντικατασταθούν θα είναι ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

-Η κυριότητα των πωληθέντων και παραδοθέντων προϊόντων παραμένει στην Εταιρεία μέχρι την οριστική, πλήρη και ολοσχερή καταβολή του τιμήματος .

Ακύρωση παραγγελίας

Παραγγελίες μπορούν να ακυρωθούν από εμάς οποιαδήποτε στιγμή και επιστρέφοντας την πληρωμή εάν εμείς κρίνουμε πως υπάρχει στην παραγγελία οποιοδήποτε σφάλμα, ελλιπή ή λανθασμένα στοιχειά αποστολέα ή παραλήπτη ή αδυναμία παραδόσεως για οποιονδήποτε λόγο και δεν φέρουμε καμιά ευθύνη αποζημιώσεως εκτός από το ακριβές πόσο που έχουμε λάβει από τον αποστολέα.

Παραγγελίες που δεν έχουν αναχωρήσει από το κατάστημα μπορούν να ακυρωθούν από εσάς 48ωρες πριν και μόνο αν έχουν προορισμό την Ελλάδα και 7 εργάσιμες ημέρες  αν έχουν προορισμό εκτός Ελλάδος και πριν από την ενδεικτική ημερομηνία παράδοσης στέλνοντας e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@dio-flowers.gr, δηλώνοντας τον αριθμό της παραγγελίας σας και το λόγο για την ακύρωση. Παρακαλώ σημειώστε, ότι αν οι παραγγελίες έχουν παραδοθεί ή αποσταλεί και βρίσκονται καθοδόν  δεν μπορούν να ακυρωθούν. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε παραγγελίες που έχουν κατεύθυνση χερσαίες περιοχές, απομακρυσμένες χερσαίες περιοχές ή νησιώτικες περιοχές που βρίσκονται καθοδόν και έχει παρέρθει η ημερομηνία παραδόσεως που έχετε ορίσει. Η καθυστερισει μπορεί να οφείλετε σε παράλειψη στοιχείων ή λανθασμένα στοιχειά παραλήπτη ή λανθασμένες οδηγίες αποστολέα ή παραλήπτη ή τρίτου ατόμου που έχει αναλάβει αποδεδειγμένα να παραλάβει την παραγγελία με εντολή του αποστολέα ή του παραλήπτη, από κακή παράδοση ή αργοπορία του μεταφορέα, ανωτέρα βία, ατύχημα, καιρικά φαινόμενα, διαδηλώσεις, απεργίες και γενικά πολιτικές αναταραχές και θα παραδοθεί την συντομότερη επόμενη εργάσιμη ημέρα αν έχουν παρελθει οι παραπάνω λόγοι.

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Σύμφωνα με τον Ν.2251/1994 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο Πελάτης έχει το δικαίωμα να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε από το ηλεκτρονικό κατάστημα, εφόσον πρόκειται για προϊόντα που δεν εξαιρούνται από το δικαίωμα υπαναχώρησης, αζημίως, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους.

Ο Πελάτης οφείλει να επιστρέψει τα προορισμένα προς επιστροφή προϊόντα,  με το επίσημο παραστατικό της αγοράς τους, στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, χωρίς τα προϊόντα να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους ή να έχουν χρησιμοποιηθεί. Προϋπόθεση επίσης για την επιστροφή είναι να έχουν τηρηθεί οι συνθήκες διατήρησής τους. Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως  με την αποστολή της στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@dio-flowers.gr.

Σε περίπτωση υπαναχώρησης ο Πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει τα προϊόντα, εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που κοινοποίησε την υπαναχώρηση.  Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, το Dio flowers  υποχρεούται να αποδώσει στον Πελάτη το τίμημα που εισέπραξε. Η επιστροφή του τιμήματος λόγω υπαναχώρησης από τον Πελάτη θα γίνεται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών  ημερών από τον χρόνο,  που το Dio flowers  έλαβε αποδεδειγμένα γνώση για την υπαναχώρησή του.

Από το προβλεπόμενο στην παραπάνω παράγραφο δικαίωμα υπαναχώρησης του Πελάτη, εξαιρούνται τα προϊόντα εκείνα που αγοράσθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα και:

-Έχουν κατασκευασθεί ειδικά για τον Πελάτη  σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Πελάτη .

-Δεν  είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας ή υγιεινής (π.χ. ευπαθή, φρέσκα, μη συσκευασμένα).

-Δεν έχουν τηρηθεί από τον Πελάτη οι συνθήκες διατήρησής τους, όπως ορίζεται από τη συσκευασία τους ή επιβάλλεται  για λόγους προστασίας της υγείας ή υγιεινής.

-Έχουν αποσφραγιστεί ή χρησιμοποιηθεί μετά την παράδοσή τους.

Ευθύνη Χρήστη

Ο Πελάτης συμφωνεί ότι οφείλει να παρέχει αληθή και ακριβή στοιχεία στις συναλλαγές του με το ηλεκτρονικό κατάστημα και να συμπληρώνει με  ορθότητα και ακρίβεια τα απαραίτητα πεδία στις φόρμες επικοινωνίας του με το ηλεκτρονικό κατάστημα (όνομα, επώνυμο,  ηλεκτρονική διεύθυνση κλπ) καθώς και να χρησιμοποιεί τον παρόντα ιστότοπο , σύμφωνα με τον Νόμο, την καλή πίστη και τα χρηστά ήθη. Ο Πελάτης αναλαμβάνει κάθε ευθύνη για τη χρήση του  λογαριασμού του στο ηλεκτρονικό κατάστημα από μη εξουσιοδοτημένα από αυτόν πρόσωπα και για οποιανδήποτε ζημία υποστεί το Dio flowers από την αιτία αυτή.

Ανωτέρα Βία

Η Εταιρεία, δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση της παραγγελίας, που ευλόγως δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της Εταιρείας ή οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας (απεργίες,  καιρικές συνθήκες κλπ) και αναλαμβάνει να ενημερώσει σχετικά τον Πελάτη σε κάθε τέτοια περίπτωση.

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι παρόντες όροι  διέπονται από τις διατάξεις του Ελληνικού Δικαίου . Η ιστοσελίδα μας έχει δημιουργηθεί και ελέγχεται από την ελληνική νομοθεσία .

Οι παρόντες όροι επέχουν θέση πληροφόρησης του Ν. 2251/1994.

Σε  περίπτωση που  προκύψει οποιαδήποτε διαφορά από τη μεταξύ μας συναλλαγή και εφόσον δεν επιτευχθεί  συμβιβαστική επίλυσης της διαφοράς ,  αρμόδια  ορίζονται τα δικαστήρια της Λάρισας.